Flæskesteg på italiensk – porchetta

PorchettaDet er rigtigt. I Italien spiser man meget gris. De fleste kender skinke fra Parma, der er et meget forfinet produkt. Overalt i Italien støder man på noget som vore pølsevogne – en bod hvor man kan købe porchetta. Her sælger man grillet pattegris, for det meste i en bolle lige til at tage med som en dejlig hapser. Grisen er selvfølgelig krydret og stegt forskelligt fra bod til bod, men der er altid hvidløg og rosmarin til stede.

Vi havde ikke lige plads til en hel pattegris i ovnen, så dette her er en (meget) tilnærmet variation. Vi havde fået fat på et pænt stykke svinekam uden ben fra en glad klappegris.

porchetta 01Ingredienser

1 kg svinekam uden ben
1 hvidløg (ikke et fed, men et helt)
frisk rosmarin
2 tsk tørret oregano
20 peberkorn
masser af havsalt

PorchettaSådan gør du

PorchettaSkær svinekammen op i bunden så der er plads til krydderierne. Hvis du har et slag med spæk/svær er dette ikke nødvendigt. Det er vigtigt at dit kødstykke er ridset rigtigt, hvilket betyder at ridserne ikke må nå ned til køddelen. Fordel hvidløg, rosmarin og resten i hulrummet. Hvis du har hang til citronskal eller salvie, går det også rigtig godt her. Fennikel er også rigtig godt. Luk til og snør sammen. Gnid med rigeligt havsalt på, så saltet kommer godt ned i ridserne i sværen. Lad hvile i køleskab mindst et par timer.

Giv svinet en times tid i ovnen ved 180°C. Du skal selvfølgelig have sprød svær, så det kan være porchettaen lige skal have et 10 minutters chok ved højere temperatur til sidst. Sørg for intensiv overvågning i denne fase. Det er ikke en opskrift på grillkul. Hvis du bruger stegetermometer, skal du op på 65°C ved den lave ovntemperatur og 75°C til sidst. Inden servering kan stegen med fordel hvile i 15 minutter.

Server i en stor bolle eller alternativt med rødkålssalat. Det sidste lavede vi: Snit rødkål fint, marinér det i vineddike og et par spk sukker eller honning, lad det trække et par timer og bland til sidst appelsinskiver i.

No Responses

Kommentér gerne/Comments here Please

%d bloggers like this: