Confiterede andelår i Sous Vide

Confiterede andelår i Sous Vide – Confit de Canard

Confit de Canard Sous VideConfit de Canard Sous VideAf og til er der tilbud på andelår – og så er det bare at komme i gang med at lave de møreste, velsmagende andelår – Confit de Canard. Processen kan, som med så meget andet i Sous Vide, tage lidt tid. Da andelår endvidere skal saltes/graves kan der godt gå nogle dage inden du har et færdigt resultat. Hvis du ellers er tålmodig, er det absolut ventetiden værd. Du kan selv skalere op og ned efter behov, men jeg plejer at lave en del, da de “færdige” lår kan fryses et par måneder eller endda holde sig i vakuumposer i uger i et køleskab.

Confit de Canard Sous Vide

Klar til at massere ind i lårene

Jeg bruger friske krydderurter i min opskrift, men de tørrede kan også bruges. Husk bare at rense de friske meget grundigt, da der helst ikke skal jordbakterier i din mad. Nogle skyller endda de friske urter i kogende vand for at være helt sikker. Krydderierne kan du variere efter lyst. Hvad med fx stjerneanis eller rosmarin? Appelsinen kan også undværes, men den giver lige et lille ekstra pift – og det er godt op til jul.

Confit de Canard Sous Vide

Krydderier og appelsin er masseret ind i lårene

Ingredienser

10 andelår
6 spsk groft salt (uden jod)
1 spk hele peberkorn
1 fed hvidløg
3 laurbærblade
1 chili medium stærk
6 kviste frisk timian
1 appelsin, skal og saft

Sådan gør du

Confit de Canard Sous Vide

Klar til at komme i min Sous Vide

Skyl dine andelår og tør dem i et rent viskestykke. Skyl dine friske krydderier grundigt og dup disse rene. Kom disse – bortset fra appelsinen – i en morter og mas så løs. Drys blandingen over dine lår sammen med revet appelsinskal og saften fra appelsinen. Massér andelårene godt og grundigt og sæt på køl 1-2 døgn. Hvis du bruger et fad kan du komme film over – ellers er en plasticpose også fin til formålet.

Confit de Canard Sous Vide

Færdige i Sous Vide. Det fedt der er smeltet fra er næsten det rene guld.

Når dine lår har trukket, skylles krydderierne af, duppes tørre og kommes i vakuumposer. Jeg kommer 1-2 i hver og binder poserne sammen i bundter, da de så er nemmere at styre i mit vandbad. Jeg giver mine lår 12-13 timer ved 75ºC. Så bliver de møre, men ikke så de falder helt fra hinanden.

Andelårene skal, før de spises, enten have en tur på panden, gerne i eget fedt fra posen, eller ca 15 minutter i en ovn ved 220ºC. Skindet skal være sprødt.

 

Jeg serverer det sammen med en salat af:

Fintsnittet rødkål
Appelsin i små stykker
Grofthakkede mandler glaseret i 2 spk sukker og lidt salt
En dressing med Olivenolie, balsamico, lidt honning, salt og peber

Så er den hjemme! Nyd!

No Responses

Kommentér gerne/Comments here Please

%d bloggers like this: