web analytics

Deller af tun

Deller af tun

tundeller

tundellerTun behøver ikke kun være noget man laver mousse af eller bruger til en hurtig mad, så derfor denne opskrift på deller af tun. Det egner sig godt til andre ting som fx det der på engelsk kaldes fish cakes. De kan komme til at smage endda særdeles frisk hvis du sørger for at krydre med let hånd. Dettte hjælper også på den lidt tunge smag du ofte får med tun – i hvert fald fra dåse.

tundellerIngredienser

2 dåser god tun i vand
2 små kopper brødkrummer
1 løg, finthakket
2 fed hvidløg, revet
1 lille spk frisk ingefær, revet
saft af en citron
1 æg
timian, oregano eller hvad du nu har
salt og peber

tundellercitron, fishsauce og sukker

smør og olie

Sådan gør du

Hæld vandet fra tunen og findel dennne med dine hænder. Bland det sammen med resten af ingredienserne og sæt på køl – gerne et par timer. Steg i en blanding af olie og smør til dellerne bliver gyldne. Selv bruger jeg meget gerne ghee, men hvis du ikke lige har det i køleskabet, går almindeligt smør an.

Jeg serverer mine tundeller med en dyppelse af citronsaft, fishsauce og sukker – der skal en del sukker til, samt en salat lavet af ananas, løg og grønne salatblade, men her er der frit slag – et godt stykke brød som fx dette kan gøre underværker samt lidt harissa eller lignende stærkt. Tundellerne kan sagtens fryses, eller blot ligge til dagen efter – smagen er ligeså god der.

tundeller

 

No Responses

Kommentér gerne/Comments here Please

%d bloggers like this: