Curry af kartoffel og forårsløg

Curry af kartoffel og forårsløg

KartoffelcurryPibeløgDet er en glæde når haven begynder at give af den overflod der er lagt i jorden tidligere på året. Jeg er meget glad for mine Ishikura løg, der er en mellemting mellem forårsløg og pibeløg og desuden en meget gammel sort. De blev sået inde 2. febr. og plantet i haven i april og har leveret siden juni. Kartoflerne er til dels blå – de er sjove at dyrke og gode til hurtigretter som her. Styrken af retten kan du selv bestemme, så hvis du slet ikke er til stærke sager er det blot at holde lidt tilbage på chilien i denne curry af kartoffel og forårsløg.

KartoffelcurryIngredienser

3 kartofler
1 stort bundt pibe- eller forårsløg
1 løg
1 chili styrke 7
1 stort bundt persille
2 fed hvidløg
2 tsk madraskarry
2 tsk knust ingefær
Kartoffelcurry2 tsk spidskommen
2 tsk sukker
2 tsk vineddike
olie og salt

Sådan gør du

Skær kartofler og løg i  mindre stykker. Kom tørre krydderier og en pæn sjat olie i en pande eller wok og brænd krydderierne af. Tilsæt løg, hvidløg og chili og lad disse Kartoffelcurryblive klare, men ikke brune. Tilsæt kartofler, vinedikke, salt og sukker og lad simre til kartoflerne er næsten møre – de må godt være lidt bidefaste.

Til sidst tilsættes de hakkede pibeløg og halvdelen af persillen og koges med et par minutter. Retten er færdig og serveres på en tallerken med frisk persille og evt en Kartoffelcurryklat yoghurt til din Curry af kartoffel og forårsløg.

Kommentér gerne/Comments here Please

%d bloggers like this: