Culotte med polenta og aubergine

Culotte med polentaGrillede polentastykker

PolentaDette er en meget traditionel ret i norditalien – her grillet i ovn og serveret med culotte og auberginemos.
Opskriften er beregnet til 8 personer, når polentaen er brugt som tilbehør.

1 l vand
150 gr groft majsmel (til polenta)
2 spk olivenolie

100 gr smør
ca 50-100 gr god parmesan, revet
salt

PolentaSådan laver du polenta

Mange opskrifter bruger meget mere majsmel end denne, så det kan godt være du skal have lidt mere mel klar. Bemærk også at jeg har brugt almindeligt majsmel og ikke “instant polentamel”, der kan købes en del steder.
Start med at få vandet på kogepunktet. Pisk langsomt melet i vandet, lidt efter lidt, til det er en tyk grød. Det er vigtigt du tager dig god tid, da du ellers hurtigt kan risikere at grøden bliver for tyk. Den skal være lige netop til at piske. Lad massen simre ved svag varme mindst en halv time, gerne en hel. Det betyder meget for smagen at du giver dig god tid her.
PolentaNår grøden er klar tilsættes olivenolie, og der piskes, herefter smørret og der piskes igen. Til sidst smages til med parmesan og salt efter behov.
Kom polentaen i en skål smurt med lidt olie og sæt den på køl. Den bliver nu til at skære ud.
Lav stænger eller trekanter i mundrette størrelser, vend dem i lidt olivenolie og læg dem i et fad.
Sæt dem i ovnen med grill i 20-30 minutter ved 180ºC og server.

Culotte i sous videOkseculotte i sous vide

Okseculotte 1,2 kg
Peber
Timiansalt (se her)
4 fed hvidløg

Sådan gør du

Culotten ridses og krydres og brunes på alle sider på en meget varm pande med lidt olie. Herefter køles den af og vakuumpakkes med hvidløgene. Jeg giver den normalt 8-9 timer i sous vide ved 56ºC. Hører du tilfældigvis til den del af befolkningen der ikke har udstyr til sous vide, er der rige muligheder for at prøve en gang intervalstegning.

Auberginemos

To augerniner pakkes i staniol med lidt olie, salt og peber og sættes i oven ved 200ºC i en times tid. Nu bør de være møre. Auberginerne kommes i en skål og moses med en gaffel. Smages til med salt, peber og evt chili samt tilsættes friske tomatstykker og lidt finthakket skalotteløg.

No Responses

Kommentér gerne/Comments here Please

%d bloggers like this: