web analytics

Småkager med lakrids, lækre og anderledes

Småkager med lakrids

Småkager med lakridsJeg ved godt at disse småkager ikke er en del af standardudvalget for småkagebagere. Da jeg selv er en stor lakridsfan, har jeg dog eksperimenteret mig frem til disse småkager med lakrids, der kan vække jubel på ethvert bord, specielt til jul. I opskriften bruger jeg hvid chokolade, der let kan erstattes med en brun af slagsen – dog kommer der mere chokoladesmag i småkagerne, hvilket også passer fint sammen med lakrids. Mængden af lakridspulver i denne opskrift, er lige netop nok til at give det lille “pift” så dine gæster vil undre sig over hvad det nu der er specielt i disse småkager. Du kan selv regulere mængden.

Småkager med lakridsIngredienser

200 gr smør
200 gr sukker
1 knivspids salt
1 stang vanille (kun kornene)
1 æg
2 tsk bagepulver
200 gr hvidt hvedemel
50 gr mandler (hakkede)
100 gr hvid chokolade

4 tsk (18-20 gr) lakridspulver

Sådan gør du

Småkager med lakrids

Her er en passende bunke af lakridspulver

Kør smør, sukker, salt og vanillekorn sammen i en røremaskine eller foodprocessor. Tilsæt, æg, mel, lakrids og bagepulver og kør igen. Hold lidt igen på melet hvis du vil være sikker på at få en håndtérbar masse – du kan justere melmængden undervejs. Tilsæt de grofthakkede mandler og kør igen. Til sidst skal den hakkede chokolade i, men det skal gerne ske med forsigtig håndkraft.

Småkager med lakrids

Disse ruller kan gemmes i køleskabet til de skal bages

Del dejen i 2-4 stykker og lav ruller pakket ind i madpapir (film er også ok) og læg dem på køl. Efter 1-2 timer kan du skære skiver af dine ruller og bage dem ca 8 minutter ved 180ºC. Rullerne kan gemmes flere uger, så du blot kan tage den mængde frem der er brug for, hvis du altid vi have friskbagte småkager.

 

Småkager med lakrids

Klar til at blive bagt

Kommentér gerne/Comments here Please

%d bloggers like this: