Citronmarmelade

Citronmarmelade

CitronmarmeladeCitronmarmeladeJeg elsker citroner. Hvis jeg skulle vælge en eneste frugt jeg ikke kan undvære, er det nok citronen. Den indgår i så mange sammenhænge, mulige og umulige at man tror at det ikke kan være rigtigt. Jeg har fx altid saltcitroner på lager som krydderi i det daglige. Der findes rigtig mange sorter, så det gælder om at bruge sin erfaring og gode fornemmelse når man er på indkøb. En udpræget misforståelse er, at citroner altid skal være helt gule – det kommer an på. Så vær ikke bange for at finde nogle med et grønt skær. Da jeg næsten altid bruger af skallen, det er der de helt fine aromaer er, er det nødvendigt med de usprøjtede.

CitronmarmeladeDette er mit bud på klart udseende marmelade, med en meget koncentreret smag af citron. Der skal en del sukker til for at opveje de syrlige citroner, men sådan er det.

Ingredienser

½ kg citroner – øko
400 gr sukker – øko
1 stang vanille
1 knivspids salt
2 dl vand
evt noget stivelsesmiddel

Citronmarmelade

Skallen står i blød

Fremgangsmåde

Skyl citronerne rene og skær det gule af skallen af. Det bitre sidder i det hvide, så det skal ikke med. Du kan vælge at bruge et juliennejern eller en kartoffelskræller og så hakke bagefter eller bruge et af de instrumenter der er beregnet til at at gå fine strimler af citrusfrugter. Under alle omstændigheder skal det hakkes fint og kommes i et glas med 2 dl, vand hvor det kan trække indtil det skal i marmeladen til allersidst.

CitronmarmeladeSkræl dine citroner og skær dem i små stykker – det hvide kasseres. Jeg kasserer også kernerne – nogle koger dem med i en pose for at få mere bitterhed med. Bland frugtkød, salt, sukker, vanillekorn og den hele vanillestang der er til over og kog det hele ved svag varme i en time.

Si massen gennem et dørslag, tilsæt skallen og kog op og hæld på glas. Sådan! Hvis du er til en lidt tykkere marmelade kan du justere den med fx majsstivelse eller arrowroot (pileurt).

Citronmarmelade

Jeg bruger et dørslag til at sigte i – så kommer vaniljekornene med

Hvis du er modig kan du bruge andet end vanille til at pifte marmeladen op. Chili, sterneanis eller lakrids går ret godt.

Kommentér gerne/Comments here Please

%d bloggers like this: