Chutney af hokkaido

Chutney af hokkaido

Chutney af HokkaidoJeg har haft den store glæde at have en masse hokkaido i haven det forgangne år. De kan bruges til mange ting, som fx suppe, bagværk, til ravioli etc. Her er min udgave af en chutney af hokkaido, som du selv kan digte videre på, efter smag, beholdning af råvarer og smag. Jeg har kun brugt én chili, men da den er afsindig stærk kan du selv regulere din mængde.

Chutney af HokkaidoIngredienser

650 gr Hokkaido
2,5 dl æblecidereddike
300 gr rørsukker
2 stjerneanis
2 løg
3 fed hvidløg
1 kanelstang
1 spsk. fennikelfrø
frø af  6 kardemommekapsler
12 peberkorn
1 stk. frisk ingefær i tommeltotstørrelse
1 carolina reaper chili*
½ spsk salt

Chutney af HokkaidoSådan gør du

Rens dine hokkaidoer, skær dem over, fjern indmaden med frø og hak dem fint med skal på. Hak løg, ingefær og hvidløg fint, kør de hele krydderier i en morter hvor du fjerner skallerne fra kardemommerne. Hvis du har en meget stærk chili bør du have mindst et lag gummihandsker på.

Chutney af HokkaidoKom det hele i en gryde og lad simre i et par timer til det hele er lidt cremet. Er det ikke det, skal det have noget mere tid. Pil stjerneanis og kanelstænger op og fyld på glas hvor det kan holde sig flere måneder på køl. Inden du gør dette kan du evt blende det en smule og tilsætte majasstivelse. Det er op til dig om du vil tilsætte konserveringsmiddel.

Smager godt sammen med alt fra ost, koldt kød og fisk.

*Kan erstattes med fx 2-4 cph bhut eller 20 jalapenos, alt efter smag.Chutney af Hokkaido

Kommentér gerne/Comments here Please

%d bloggers like this: