Chutney af blommer – aromatisk og stærk

Chutney af blommer – aromatisk og stærk

Chutney af blommer - aromatisk og stærk
Chutney skal være grov så man kan fornemme de råvarer der indgår. Blommer og løg skal være til at tygge i, så nogle af ingredienserne skal man være meget varsom med at koge igennem.

Chutney af blommer - aromatisk og stærk

Sådan en fætter – her delt i to halve – kan være en voldsom smagsoplevelse

Jeg elsker blommer der er koncentrerede. Derfor får de en omgang skrump i ovnen, hvor alt det gode bliver koncentreret med fordel for den gode smag.

Den chili jeg her har brugt er en “Infinity”, der på et tidspunkt var en af de stærkeste i verden – den er mere end 100-500 gange stærkere end en Jalapeno, så det er rigeligt med én til denne opskrift hvis det skal være andet end styrke det smager af. Behøver jeg nævne at gummihandsker ved håndtering er anbefalelsesværdigt.

Chutney af blommer - aromatisk og stærkIngredienser

800 gr blå blommer
1 sjat æbleeddike
3 løg
1 kop æbleeddike
1 chili vindstyrke 10
4 laurbærblade
2 stjerneanis
2 fed hvidløg
3 kopper sukker
1 spk revet ingefær
1 spk salt

Chutney af blommer - aromatisk og stærkArbejdsgang

Blommerne skæres i både. Mine får fire runde snit hele vejen rundt så de er lige til at skille ad i otte stykker. Læg dem i en skål med bagepapir og kom lidt æbleeddike over. Sæt det i en ovn ved 110ºC og lad det hele varme et par timer – hold øje med dem undervejs. Om det er til det halve de skrumper eller til lidt mindre, kommer an på dine blommer og hvor våde de er, men de skal i hvert fald være lidt faste før de er klar.

Chutney af blommer - aromatisk og stærkKom eddike, sukker, salt, chili og krydderier i en gryde og giv det et meget langsomt opkog så det hele “smelter” sammen. Fisk laurbær og stjerneanis op når det har stået en halv times tid og kom løg skåret i meget grove skiver i og lad simre i 5 minutter inden blommerne fra ovnen kommes i. Lad det simre op men pas på det ikke koger ud. Hvis det er for tyndt, kan du jævne det med lidt majsstivelse. Hvis der skal mere eddike eller sukker i, er det nu det skal ske. Konserveringsmiddel? Det er op til dig og størrelsen på dit køleskab.

Din chutney er færdig og kan hældes på glas.
Nydes til alt, fra god krydret mad til ost! Bliver meget bedre ved lagring i nogle uger.

Chutney af blommer - aromatisk og stærk

No Responses

Kommentér gerne/Comments here Please

%d bloggers like this: