Chai the – aromatisk koncentrat

Chai the – aromatisk

Chai the Denne opskrift viser hvorledes du kan lave din egen aromatiske Chai The koncentrat. Du bestemmer selv hvilke krydderier der skal indgå, og hvor meget. Opskriften du ser her er meget rund i smagen og med en lille smule bid, men det kan du selv regulere.

Chai theIngredienser

1 tsk kardemommefrø
5 allehåndefrø (ca)
3-5 kanelstænger
1 tsk peberkorn
2 stænger vanille
2 stjerneanis
1 tsk nelliker
1 spk frisk ingefær skåret i tynde skiver
Chai theca 50 palmesukker (eller lignende)
1 l vand
5 breve the

Sådan gør du

Rist de tørre krydderier (ikke vanille og ingefær og the) på en pande til aromaen begynder at udvikle sig og kværn dem i en morter. Bland det hele bortset fra theen og lad det simre i en gryde ½ times tid og sluk for varmen. Kom din the i og lad den trække i 10 minutter. Si det færdige koncentrat og hæld på glas og sæt i et køleskab.

Chai theDen færdige chai laves ved at skumme (eller varme) mælk i forholdet ¼-½ del chai til ½ del mælk. Du kan selvfølgelig bruge komælk, men mandelmælk er heller ikke så tosset. Jeg bruger min espressomaskine ti at skumme mælken. Dit koncentrat kan sagtens holde sig nogle uger på køl, men det bliver sikkert ikke nødvendigt 😉

No Responses

Kommentér gerne/Comments here Please

%d bloggers like this: