web analytics

Carolina Reaper chilisauce

Carolina Reaper chilisauce

Carolina Reaper ChilisauceDette her kan være slemt hvis du ikke passer på. Når du laver Carolina Reaper chilisauce, bør du absolut have berøringsangst! Carolina Reaper skal og bør håndteres med 2 gummihandsker pr hånd hvis du vil være sikker på at kunne gnubbe dig selv i øjnene bagefter. Vær desuden varsom med at dufte til din gryde. Det kan gå galt!

Bortset fra det, har jeg dyrket en del stærke chilier i løbet af årene. Carolina er absolut den stærkeste, men er samtidig aromatisk. Derfor har jeg kreeret denne sovs, der er god til barbecue og hvad du ellers har lyst til. Der er kun en eneste chili i (hvis du vil imponere nogen med styre kan du bare komme to i), men har du fx “kun” adgang til Copenhagen Bhut, skal du nok gange chilimængden med fire.

Jeg har brugt røget paprika for at få en god røgsmag i min sauce. Du kan selv regulere mængden efter din paprikas smag og efter hvad du bedst kan lide.

Carolina Reaper ChilisauceIngredienser

2 madæbler
2 løg
2 fed hvidløg
3 kviste frisk timian
1 kvist salvie
1 Carolina Reaper chili
1 ds tomater
3 spk aromatisk honning
2 tsk salt
1 kop eddike
2 spk koncentreret tomatpuré
1 strøget tsk smoked paprika
1 tsk spidskommen
2 spk madras karry

Carolina Reaper Chilisauce

Sådan gør du

Skyl, snit og hak det hele og kom det i en gryde og lad simre ved svag varme mindst en time. Kør det igennem enfoodprocessor eller blender og giv det 10 min. i gryden igen. Smag evt til med mere paprika, honning eller hvad du synes der mangler. Herefter skal din chilisauce på glas. Jeg bruger selv ret små glas, da de personer jeg forærer væk til, ikke altid har brug for så meget 😉 Om du vil bruge konserveringsmiddel er op til dig, men hvis du ikke bruger dette kan du regne med en holdbarhed i køleskab på 2-4 uger.

Carolina Reaper Chilisauce

Kommentér gerne/Comments here Please

%d bloggers like this: