Brødsalat – Panzanella

Brødsalat – Panzanella

 Panzanella - brødsalat

Panzanella - brødsalatSkal du spare er dette en alternativ mulighed til en grøddag. Men hvis du ellers laver denne ret rigtigt kan den hæve sig milevidt over almindelige salater på trods af det “økonomiske” udtryk. Det at lave salat af gammelt brød er helt normalt, i hvert fald her hvor denne feriespecial kommer fra: Cortona i Toscana lige på grænsen til Umbrien. Retten kan varieres i det uendelige hvis man blot husker at der skal være noget salt, sødt, syrligt, stærkt og lidt umami – her er det sidste præsenteret i form af lidt kapers.

Panzanella - brødsalatIngredienser

5 skiver tørt brød uden skorpe
4 store tomater
1 frisk løg
1-2 spks saltede kapers
salt
Olivenolie
balsamico

Sådan gør du

Panzanella - brødsalatSkær dit brød i skiver, skær skorpen af og læg det i et fad. Er det meget tørt skal det lige have lidt vand og ligge en halv times tid. Skær tomaterne i grove stykker efter at have fjernet kernerne. Snit løget fint. Læg dette oven på brødskiverne i en halv times tid.

Riv derefter brødet i små stykker med dine hænder og bland det hele godt sammen. Kom kapers, salt, olie og balsamico i efter smag og nyd retten. Vi spiste det sammen med nogle grillede små pebre i stil med disse pimientos.

Skal der slet ikke almindeligt salat i? Nej det skal der ikke 😉

No Responses

Kommentér gerne/Comments here Please

%d bloggers like this: