web analytics

Brød med dadler

Brød med dadler

Jeg smagte et lignende brød med dadler på et farmers market i Scottsdale, Arizona. Dette er min variation af brød med dadler som den lokale bager havde lavet. De kendte ikke til Ølandshvede, men brugte en anden lokal, traditionel hvedesort. Mit korn henter jeg pt næsten lige om hjørnet i Forum uden for Esbjerg, hvor de har korn og mel af glimrende kvalitet: se mere her. Da jeg selv er den glade ejer af en kornkværn, maler jeg selv det korn jeg kan få fat på, men færdigmalet mel kan selvfølgelig bruges.

Dadelbrød

DadelbrødIngredienser

3 dl lunkent vand
200 gr fuldkornsmel af ølandshvede
100 gr fuldkornsmel af rug
200 gr hvid hvedemel fx manitoba
10 gr gær
1 spk sirup
2 tsk salt
15 udstenede dadler skåret i halve
evt 1 spk hvedesur

Klar til hævning

Arbejdsgang

Bland vand, fuldkornsmel, sirup og gær og lad det køre i en en røremaskine ved langsom hastighed i 10 minutter. Det skal gerne trække glutentråde. Lad det stå i stuetemperatur til det er godt i gang med bobler. Tilsæt derefter salt og lad det køre et par minutter. Endelig tilsættes hvid mel lidt efter lidt til dejen er passende blød. Den må endelig ikke blive for tør. Giv den en tur på høj hastighed i en 5-10 minutter og lad den herefter hæve til det dobbelte.

Klar til bagning

 

Til sidst tilsættes dadlerne, enten ved langsom hastighed, eller ved håndæltning. Brødet spændes herefter op (foldes ind om sig selv adskillige gange) og lægges i hævekurv til det har nået dobbelt størrelse.

Bages ved 220 °C i 35 min, evt i en gryde. Brødet kan sagtens spises som det er, men smager også godt med smør.

Kommentér gerne/Comments here Please

%d bloggers like this: