Brød af italiensk hvedemel tipo 00

Brød af italiensk tipo 00Kan dette her slå Manitobaen? Det er ret nemt at få fat på denne slags mel, der både findes i “normal” udgave og i en økologisk. Det at det er Tipo 00 betyder at det er særligt fintmalet og sigtet. Desuden er det rigt på protein (som Manitobahvedemelet), der gør at det hæver godt – har gode glutentråde etc. Man skal ikke holde foredrag om den sundhedsmæssige værdi i forholdt til økologisk fuldkornsmel – dette her er noget andet.

For at få et let og samtidig smagfuldt brød, benytter jeg mig af den kombinerede surdejs- og gærmetode. Det tager lid mere tid end blot gærbrød, men er ellers ikke svært.

Ingredienser til brød af italiensk hvedemel tipo 00

Brød af italiensk tipo 00ca 400 gr hvedemel Tipo 00
1/2 kop surdej
1 lille smule økogær (på størrelse med en ært)
300 ml vand
1 tsk salt

Arbejdsgang

Kør det hele sammen i en røremaskine. Gem lidt af melet, så du er sikker på at få en lidt blød masse. Kør den gerne i mindst 10 minutter. Dejen er god når den lige netop slipper skålen.

Dæk dej til og lad den hæve til mindst det dobbelte – det kan sagtens tage fem timer. Kør eller ælt dejen igen og slå den op til brød. Jeg folder den den nogle gange for at gøre den elastisk inden brødet formes.Brød af italiensk tipo 00I dette tilfælde har jeg lavet to lange brød.
Hæv brødene til dobbelt størrelse og sæt dem i ovnen på højeste temperatur – her er det 260ºC – i ti minutter. Skru ned til 220ºC og bag videre i ca 20 minutter eller indtil brødet er mørkt gyldent. Skorpen bidrager til den gode smag.

Og hvordan var det nu det var i forhold til Manitobamelet

Der er dømt ligeså godt, så umiddelbart betyder det ikke så meget om det er det ene eller andet. Hvis du skal vælge mellem økologisk og konventionelt, så tag det sidste, ligegyldigt om det er den ene eller anden slags.

Brød af italiensk tipo 00

No Responses

Kommentér gerne/Comments here Please

%d bloggers like this: