Boller i selleri, næsten som mormor lavede dem

Boller i selleriBoller i selleriOg det er kun næsten som mormor lavede boller i selleri, da der er et par ingredienser hun nok ikke ville komme i, men det kan du selv regulere. Mormor ville nok ikke komme løg i farsen, lissom hun heller ikke brugte hvidløg. Det sidste er undladt her, da jeg foretrækker dette som en mild spise.

Boller i selleri

Brødet i blød

Til bollerne

3 skiver brød
500 gr øko hakket kalv-gris
1 løg, finthakket
2 kopper øko letmælk
2 æg
Salt og peber (gerne rigelige mængder – ikke mindst peber)

Til sovsen mv

Boller i selleri

Nykogte selleriterninger

1 selleri skåret i terninger
3 laurbærblade
boullion
1 kop fløde
Majsstivelse (Maizena)
1 citron
persille
Sukker, salt og peber

Sådan gør du

Skær brødet i meget fine stykker og læg det i blød i mælken i ½ times tid. Tilsæt resten og rør det sammen til en lind masse. Tilsæt mere mælk om nødvendigt. Sæt på køl.

Boller i selleri

Bollerne er klar

Skræl din selleri og skær den i terninger på ca 1 cm på hver led. Læg dem i en gryde med rigeligt vand der dækker. Kog dem i vandet sammen med bouillion, laurbærblade og salt i 4 minutter.
Herefter skal dine boller koges i vandet, du skal muligvis tilsætte lidt mere vand. Form store boller med en spiseske og lad dem simre (ikke spilkoge) til de stiger til vejrs.

Sovsen: Si det kogevand der er tilbage og kog det op. Tilsæt Maizena til det er nogenlunde tykt. Herefter tilsættes fløde i passende mængde (alt efter hvor politisk korrekt du er) og der smages til med salt, peber, citron og sukker. Kom selleri og boller tilbage i sovsen og varm langsomt op. Drys med persille og server med kartofler.

No Responses

Kommentér gerne/Comments here Please

%d bloggers like this: