web analytics

Blommerelish

BlommerelishBlommerelish er egentlig en slags marmelade til det sure og salte køkken. Relish er ofte meget aromatisk og i den sur-søde stærke aromatiske afdeling. Den relish du ser her er koncentreret i smag og går fremragende som tilbehør til alt fra ost til hotdogs. Det er vigtigt at du sørger for at koncentrere dine blommer, da det giver en intens frugtsmag.

BlommerelishIngredienser

10 store blå blommer
1 løg finthakket
4 spk revet ingefær
1 kop æbleeddike
1 kop sukker
2 jalapenos
en hel masse frisk timiam
salt

Blommerelish

Blommer klar til tørring

Arbejdsgang

Blommerne skæres i kvarter – befriet for sten – og lægges på en bageplade i ovnen hvor de koncentreres i et par timer ved 100 ºC. De skal skrumpe ind til ca det halve.

Blommerelish

Blommerne er skrumpet ind til det halve

Blommerne kommes i en gryde sammen med resten af ingredienserne og gives en kort tur med en stavblender. Massen koges op og simrer i fem minutter. Smag evt til – tilsæt mere sukker eller Jalapenos hvis det passer til din smag. ellers skal det hele fyldes på glas, der lukkes og gemmes. Hvis du ikke tilsætter konservering skal de i køleskab for at holde sig.Blommerelish

No Responses

Kommentér gerne/Comments here Please

%d bloggers like this: