Det er nok ikke din første tanke at lave ketchup med lakrids, når du skal tilberede dine dejlige friskhøstede blommer, men tøv ikke med at prøve denne blomme-lakrids ketchup. Du vil blive positivt overrasket over den fyldige smag. Blomme-lakrids ketchup er god til ost, koldt kød osv
Ketchup tager noget tid at forberede, men det er for det meste ventetid mens tingene passer sig selv
Ingredienser til din blomme-lakrids ketchup
1,5 kg blommer
2 kopper økologisk sukker
1 kop eddike
1 spsk revet ingefær
2 store spsk lakridspulver
3 løg – finthakkede
1 chili (mark 7, eller efter smag)
1 god håndfuld frisk timian
lidt salt
Fremgangsmåde
Rengør blommerne, skær dem i halve og fjern stenene. Tør dem i ovnen ved 120 ℃ indtil de skrumpet ind til halvdelen af vægten. Overdriv ikke dette – blommerne må ikke blive brændte – så hold øje med ovnen ind imellem, selv om det kan tage nogle timer.
Når blommerne er koncentreret nok, kan du komme alle ingredienser i en gryde. Kog indtil de er bløde og møre. Blend. Tilsæt mere sukker, eddike eller chili, hvis nødvendigt. Fyld på rengjorte glas og gem eller nyd hvis du ikke kan vente.
Visitor Rating: 4 Stars