Blå chips

Blå chips

Blå chips
Blue chips

Ja du læste rigtigt. Dette her er blå chips uden farve og tilsætningsstoffer. De er måske ikke lige ovre i Indigoblå, men da det er blå kartofler der bliver brugt er der et pænt snert af noget eksotisk. Jeg har haft en glimrende høst af “blå congo” i min lille have og en del har nået noget der minder om bagekartoffeltørrelse – så det skulle prøves – og denne sort er Blå chipsglimrende til chips, der smager meget bedre end hvad du kan købe i supermarkederne. Hvis du ikke lige har blå kartofler, kan du selvfølgelig bruge nogle i farver der er mere gængs.

Ingredienser

Blå chips

Boble, boble, boble – ikke klar endnu

600 gr blå kartofler (blå Congo)
Salt, vand og neutral olie (vindruekerneolie)

SÅDAN GØR DU

Rens dine kartofler og skær dem i meget tynde skiver. Selv bruger jeg et mandolinjern. Læg skiver i koldt vand i en times tid. Vandet må gerne skiftes nogle gange i løbet af denne tid. Herefter lægges skiverne i blød i et par liter vand med 3 spk salt i en halv til en hel time – de skal trække salt så du ikke behøver salte bagefter.

Blue chips

Ready

Kom ½ liter (måske lidt mindre) olie i en gryde og varm op til omkring 180 ºC. Kom kartoffelskiverne i en af gangen til overfladen i gryden er dækket og giv dem et par minutter. I starten kommer der bobler – vandet trænger ud, og lige så snart bobleriet er ovre er dine chips klar. Læg dem på fedtsugende papir og gentag processen til du har en lille bunke chips. Nyd dem!

Blue chips

Kommentér gerne/Comments here Please

%d bloggers like this: