Bitte små brød

Bitte små muffinbrødBitte små brød

Man kan godt lave andet end muffins i en muffinform – fx bitte små brød. der kan blive meget luftige og meget smagfulde, da der er god plads til en sprød skorpe. Små sunde brød til at gnaske i sig eller som tilbehør til middagen som kuvertbrød, kan sagtens laves på denne måde. Hvis du tager dig god tid kan du endda få dem lette og luftige, også selv om der er groft mel i.

Jeg bruger her halvt groft speltmel og halvt hvidt hvedemel, men prøv gerne noget andet. Der er desuden en juleøl i (det passer lige med den tid dette indlæg er lavet).

Bitte små muffinbrød

Der er gået fem timer og der er gang i dejen

Ingredienser

330 ml aromatisk øl
ca ½ kg mel – halvt groft og halvt fint
1 tsk salt
2-3 spk olivenolie
1 lille klump gær på størrelse med et kirsebær

Bitte små muffinbrødSådan gør du

Kør dejen sammen i fx en røremaskine. Giv dig god tid her, ti minutter er ikke for lidt da der skal trækkes glutentråde. Dejen skal være ret tynd for at blive til noget – så hold noget af melet tilbage i starten. Lad hæve til 2-3 dobbelt størrelse – her tog det fem timer i stuetemperatur.

Bitte små muffinbrød

Klar til ovnen

Kør dejen ned igen og fordel i en muffinform som du kan smøre med lidt olie hvis du finder det nødvendigt. Lad være med at komme for meget dej i, da der skal være plads til at hæve. Når dejen er nået godt over kanten (her tog det et par timer) bages dine boller ved 180ºC i ca 15-20 minutter – de skal være gyldne. De tages ud af formen, køles ned, og er hurtigt klar til at blive nydt.

Bitte små muffinbrød

No Responses

Kommentér gerne/Comments here Please

%d bloggers like this: