Warning: Parameter 2 to qtranxf_postsFilter() expected to be a reference, value given in /var/www/frankixfood.dk/public_html/wp-includes/class-wp-hook.php on line 286
Bananketchup - Frankix Food

Bananketchup

Bananketchup

Undgå madspild af modne bananer

Bananketchup

Det er ofte der er tilbud af såkaldte overmodne bananer. Lad dig ikke narre: bananer skal være godt modne og meget bruge før der er rigtig smag i dem. Jeg køber ofte en ordentlig stak af dem når der er udsalg. De bliver pillet og stoppet i fryseren, hvorefter de fx kan bruges til verdens nemmeste is eller til det følgende. Der ikke nogen lov der siger at ketchup absolut SKAL laves af tomat, så her har du mulighed for at prøve en anden måde at fremstille ketchup på.

Ingredienser

Bananketchup

  • 5 meget modne bananer
  • Lidt neutral olie
  • 1 stort løg
  • 3 – 4 fed hvidløg, revet fint
  • 2 jalapenos, finthakkede
  • 3 tsk ingefær, fintrevet
  • 1 tsk gurkemeje
  • 1/2 tsk allehånde
  • 1 kop æblecidereddike
  • 5 spk honning
  • 1 spk soya
  • 1 tsk salt
  • vand

Fremgangsmåde

Pil bananer, hak løg, hvidløg og jalapeno og kom det hele i gryde med lidt olie. Lad det simre et stykke tid og tilsæt så krydderier og eddike bortset fra vand. Lad det simre igen til det virker “mørt”.
Mas det hele i en blender og kom massen tilbage i gryden.
Nu skal du sikkert justere din ketchup: Hvis den er for tyk, skal der mere vand i og hvis du vil have den sødere skal der mere sukker/honning i.

Bananketchup

Når din ketchup er klar kommes den på flasker og sættes på køl. Du kan også vælge at komme konserveringsmiddel i, så den kan holde sig i stuetemperatur.

Variationsmuligheder

Mængden af chili kan altid justeres til mere eller mindre efter hvorledes du har det styrke. Det gælder også mængden af eddike. Pas dog på med for meget eddike, da dit mesterværk hurtigt kan blive for syrligt.


Warning: Parameter 2 to qtranxf_postsFilter() expected to be a reference, value given in /var/www/frankixfood.dk/public_html/wp-includes/class-wp-hook.php on line 286

Kommentér gerne/Comments here Please

%d bloggers like this: