Baguettes, luftige og nemme

Baguettes, luftige og nemme

BaguettesOg uden at love for meget: du skal have tid, for selv om du ikke skal lave ret meget, skal du sætte meget tid af hvis du skal lave baguettes der luftige med sprød skorpe og store lufthuller. Jeg bruger for det meste øko-ingredienser, men det er selvfølgelig op til dig selv hvad du vil bruge af mel og gær. Desuden tilsætter jeg bageenzym, der gør det at dejen hæver en del mere end sædvanligt og gør brødet mere holdbart. Enzymerne hjælper stivelsen til at blive mere aktiv, men “forsvinder” pist væk under bageprocessen.

BaguettesIngredienser

400 gr hvidt mel – øko
1 tsk bageenzym (med top) – kan udelades
1 tsk havsalt (gerne med top)
1 kop surdej – kan udelades
ca 250 ml vand
1 strøget tsk tørgær (øko hvis muligt)

Baguettes

Glutentråde – dette kræver æltetid

Sådan gør du

Bland de tørre ingredienser i en foodprocessor eller blot i en skål. Begynd at røre og tilsæt surdej og herefter vand lidt efter lidt. Dejen skal kun lige nøjagtigt slippe skålen, så du skal holde øje med om den bliver for tyk eller tynd – den skal have en konsistens så den lige netop kan bearbejdes til sidst – altså meget tynd.

Baguettes

Del dejen forsigtigt i 4 stykker

Lad dejen hæve til mindst det dobbelte – hos mig tager det mindst 5 timer i stuetemperatur. Hæld den forsigtigt ud på en god mængde mel på et bord og del den i fire lige store stykker – vær forsigtig med at gøre for meget ved dejen. Sno de fire stykker til lange baguettes og læg dem til hævning. Jeg bruger en form beregnet til formålet men du kan sagtens bare lægge dem på en bageplade.

Baguettes

De snoede baguettes klar til hævning

Lad dem hæve til det dobbelte og kom dem i ovnen ved 230°C i ca. 15 minutter. Det duer ikke at hæve ved høj varme på fx et overlunt badeværelsesgulv eller i en ovn ved 40ºC – giv det tid, hvilket betyder at der sagtens kan gå 3-4 timer. Under bagningen kan du med fordel sætte en skål med kogende vand i bunden af ovnen, da det giver et mere let og sprødt brød – lissom du gerne vil have.

Baguettes

Klar til ovnen

Her kan du købe bageenzymer

Grillguru (Det er det jeg bruger i denne opskrift)
Ebay (Jeg har ikke prøvet disse)

No Responses

Kommentér gerne/Comments here Please

%d bloggers like this: