web analytics

Appelsinmarmelade – den der altid forsvinder

Appelsinmarmelade – den der altid forsvinder

AppelsinmarmeladeJa det er rigtigt. Inden man har set sig om er denne appelsinmarmelade pist væk og spist op. Og så spørger de altid efter mere. Den tager lidt tid at lave, da det skal gøres ordentligt for at få den helt rigtig kvalitet, så prøv at følge metoden nøje og du får den bedste marmelade du kan opstøve nord for de spanske appelsinplantager. Behøver jeg nævne at det udelukkende er økologiske frugter der bruges – ikke noget med skal der er sprøjtet.

Dette skal du bruge til appelsinmarmelade

Appelsinmarmelade4 appelsiner, økologiske
2 citroner, økologiske
1 stang vanille
350 gr sukker, økologisk
1 knivspids salt

Sådan gør du

Appelsiner og citroner skal skrælles 2 gange. Først skal du have skallen skrællet af. Undgå så vidt muligt det hvide. Er I flere kan I konkurrere om at lave de længste strimler 😉 Herefter pilles eller skrælles det hvide kød af og kasseres, da det tilfører bitterhed.
Skær frugterne i mindre stykker, og fjern kerner og hvad der kommer af hvidt kød fra midten.
Kom det hele i en gryde sammen med sukker, salt og vanillestangen der er flækket.

AppelsinmarmeladeKog for meget lavt blus i 30-50 minutter. Når det hele er klar fiskes vanillestangen op og det hele blendes fx med en stavblender.
I mellemtiden er skaller snittet til tynde stykker og lagt i en skål med vand. Jeg skærer på tværs af strimlerne.
Kom skallen i den blendede masse, kog op til næsten kogepunktet og tag af varmen og hæld på glas. Det er vigtigt at skallen ikke kommer til at koge, da det er her meget af den gode smag bliver tilføjet i form af flygtige olier.
Det er normalt ikke nødvendigt nødvendigt at gøre marmeladen tykkere, men hvis du bedst kan lide den geléagtig kan du tilføje lidt arrowroot eller majsstivelse lige inden du tilfører skallen.

Appelsinmarmelade

No Responses

Kommentér gerne/Comments here Please

%d bloggers like this: