And i sous vide, dejlig aromatisk

And i sous vide

and i suosvideJeg ved godt at and i sous vide ikke er det første der falder en for, men du kan få en dejlig variation i forhold til den traditionelle ovnstegte and. For at du kan lave hele stykker fjerkræ i din sous vide, skal de udbenes. Det duer ikke hvis der er luft i den pose du kommer i dit “badekar”, så derfor udbeningen. Det er ikke særlig svært at udbene en and, og når du har prøvet det et par gange går det som en leg. Du skal blot have noget ordentligt værktøj som fx en skarp, spids kniv. Her er det Michael Dahl der viser hvorledes du gør:

and i suosvideJeg bruger kalv/flæsk til fyldet sammen med hvad jeg nu synes hører sammen med and – den kan sagtens tåle en del krydderier, så hold dig ikke tilbage – og prøv gerne noget andet end i denne opskrift! Opskriften her giver mad nok til 6-8 personer, hvis du også har tilbehør.

and i suosvide

Her ser du den udbenede and

Ingredienser

1 lille and på ca 2,5 -3 kg
lever og hjerte fra anden (finthakket)
400gr hakket kalv og flæsk
æbler, tørrede – ca 4 spk
1 håndfuld tørrede tranebær
1 tsk tørret hvidløg
1 spk tørret oregano
1 løg, finhakket
2 tsk tørret koriander

and i suosvide

Fyldet lægges på

1-2 tsk peber
1-2 tsk salt
1 dl fløde – gerne sur

Sådan gør du

Udben din and og brug resten til at koge en god fond af – den kan man altid bruge. Rør en fars af resten. Den skal være fast men ikke alt for hård. Læg den på din and og snør den sammen  så godt du nu kan 😉

and i suosvide

Den snørede and

Giv den snørede and en gang salt og peber og kom den i en vakuumpose og forsegl denne.
Nu skal anden have 8 timer ved 68ºC i din sous vide. Når den er klar, kan du, om nødvendigt, dele den op og fryse noget af den hvis I ikke lige er et større selskab. Men det I skal spise kan få en tur i ovnen ved ca 200ºC så den bliver lækker brun og sprød. Din and kan serveres med fx rødkålssalat og kartofler efter dit ønske. En gang bagte rodfrugter med balsamico er heller ikke helt tosset.

and i suosvide

Klar til at komme i sous vide

Kommentér gerne/Comments here Please

%d bloggers like this: