Ananas kokos marmelade

Ananas kokos marmeladeLyder det mærkeligt? Det er det ikke. Ananas kokos marmelade, lavet på den rigtige måde, giver en meget lækker marmelade der kan bruges bredt til brød vafler, i lagkager og hvad du ellers lyster. Ananas kokos marmelade kan tage lidt tid at lave, men det er absolut besværet værd, hvis du vel at mærke sørger for gode råvarer.

Ananas kokos marmeladeIngredienser

1 stor ananas
1 kokos
1 øko citron
1 øko appelsin
1 madæble
1 stang vanille
1 plade hvid chokolade
2 kopper økosukker (ca.)
1 nip salt

Arbejdsgang

Ananas kokos marmeladeRiv skallen af citron og appelsin og gem
Flæk kokosnødden og kom mælken i en gryde
Skær æblet i stykker og kog stille sammen med vanillekorn og stænger, appelsin-, citronsaft og kokosmælk
Skræl og rens ananasen og skær i små stykker
Tag kødet ud af kokosnøden og striml det hvide kød i små tynde strimler, fx med et juliennejern eller en kartoffelskræller
Når massen i gryden er mør fjernes vanillestængerne og 1/4 af ananassen og salt tilsættes
Kog 5 minutter og blend
Tilsæt ananas, kokosstrimler og sukker og bring til kogepunktet og sluk*
Køl lidt af og tilsæt appelsin- og citronskal
Køl lidt mere af og tilsæt chokoladen (finthakket)
Kom på rene glas.

Du kan nu nyde marmeladen, men kokosstrimlerne bliver lidt blødere (mindre crunchy) efter lagring et par dage.

*Hvis du synes massen ikke er tyk nok (hvis æblet ikke har pektin nok) er det her du kan tilsætte mere stivelse, fx majsstivelse, pektin  eller arrowroot. Ligeledes kan du komme mere sukker i, men husk at chokoladen også søder.

Ananas kokos marmelade

No Responses

Kommentér gerne/Comments here Please

%d bloggers like this: