Amerikanske brownies

BrowniesDet var amerikanerne, der for mange år siden startede med at lave brownies, men nu kan man vist roligt sige, at vi har taget denne tradition til os i Danmark. Hos os synes vi, at duften af nybagte brownies er starten på julemåneden. Du kan servere brownie “on the rocks” eller du kan lade den få følgeskab af lidt hjemmelavet vanilleis.

BrowniesIngredienser

200 g nødder (jeg foretrækker valnødder)
500 g god mørk chokolade (70%)
270 g smør
10 frilandsæg
765 g rørsukker
130 g hvedemel
½ tsk. bagepulver

½  tsk. havsalt
4 spsk. god kakaopulver
1 stor form (jeg brugte bradepanden fra ovnen)

BrowniesDenne portion er til ca. 24-28 stk. brownies og er det for meget kan du jo blot halvere mængden.

BrowniesFremgangsmåde

  1. Start  med at tænde ovnen på 170 grader (varmluft)
  2. Chokoladen, som du har hakket groft, smeltes over vandbad sammen med smørret
  3. Pisk æggene og rørsukkeret sammen (det skal endelig ikke piskes for meget, ja faktisk skal det ikke være for luftigt)
  4. Rør den smeltede chokolade-smør blanding i æggeblandingen (brug en grydeske eller allerbedst en dejskraber af gummi)
  5. Mel, bagepulver, havsalt og kakaopulver sigtes i dejen
  6. Tilsæt nødderne som du har hakket groft forinden
  7. Det hele blandes forsigtigt sammen (brug endelig ikke håndmixer eller røremaskine)
  8. Dejen hældes i en form beklædt med bagepapir
  9. Brownies bages i ca. 30 minutter, bemærk at de skal tages ud, mens de er lettere ubagte i midten, altså forstået på den måde, at der stadig hænger dej ved, når du stikker en strikkepind i dejen.
  10. Lad kagen afkøle mens den er i formen og skær den ud i pæne stykker, ikke for store.

BrowniesDu kan sagtens gemme dine brownies, hvis dette skulle blive aktuelt. De kan holde sig på køl i en uges tid hvis de er tildækket med film.

Brownies

No Responses

Kommentér gerne/Comments here Please

%d bloggers like this: