Æbleboller, lækre og bløde

Boller af æblerDisse lækre æbleboller er måske ikke helt efter bogen, men prøv dem alligevel. Normalt ville jeg lave noget sconesagtigt af mine æbler, men disse bliver ofte lidt for tørre eller falder let fra hinanden. Disse boller er lavet på gærdej og virker i staren meget klistrede, men vent til du smager dem. Hvis du oven i købet kan gemme dem mindst et døgn bliver de endnu mere lækre. Prøv de dejlige boller her:

Til æbler med boller skal du bruge

3Boller af æbler store æbler (gerne madæbler)
ca 200 gr økologisk mel
200 ml vand
1/2 kop græskarkerner
1/2 kop sukker
1 tsk revet ingefær
en lille smule gær (på størrelse med et kirsebær)
knivspids salt

Arbejdsgang

Bland vand, halvdelen af melet, gær og salt i en skål og rør. Lad det stå til det bobler lystigt. Herefter:
Rens æblerne og riv dem ned i dejen. Tilsæt sukker, græskarkerner og ingefær og rør forsigtigt
Tilsæt mere mel til massen hænger sammen. Den skal være tynd og kun lige formbar
Lad dejen stå en times tid – den skal hæve synligt
Form bollerne med to skeer (uden at røre i dejen først).
De kan med fordel hæve p pladen i 30 min
Bag i ca 35 min ved 180 gr. De skal være pænt brune
Køl af og gem til næste dag (hvis det er muligt)
Nyd dem som de er eller med en klat smør – uhmmm!

 

Boller af æbler

No Responses

Kommentér gerne/Comments here Please

%d bloggers like this: